RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa San Paolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

www.koper.ozrk.si

OBVESTILO: TEČAJI PRVE POMOČI SE PONOVNO IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV

http://www.koper.ozrk.si/sl/za_voznike_motornih_vozil/

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1, Koper ali po elektronski pošti na prijave@rks-koper.si

Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

VZOREC UPN NALOGA:

Položnica

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE

  • PO DOGOVORU - ZBIRAMO PRIJAVE

Prijave sprejemamo osebno na združenju, Gramšijev trg 1,Koper, po pošti ali elektronski pošti na prijave@rks-koper.si  Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

Pomen krvodajalstva

Prostovoljno krvodajalstvo v organizaciji Rdečega križa Slovenije zagotavlja vse potrebe po krvi in krvnih derivatih v naši državi. Za človeški organizem je kri nenadomestljivo zdravilo in je lahko vsakdo med nami potencialni prejemnik krvi, zato si lahko pomagamo le ljudje med seboj.

V Sloveniji je medsebojna pomoč v okviru Rdečega križa prerasla v gibanje, katero temelji na globoki humanosti in zavezanosti k solidarnosti do sočloveka, ki potrebuje kri. Krvodajalstvo temelji na načelu anonimnosti, prostovoljnosti in brezplačnosti. Krvodajalec/krvodajalka je lahko vsaka zdrava oseba med 18. in 65. letom starosti, ki ima najmanj 50 kilogramov telesne teže, brez večjih zdravstvenih težav v preteklosti, ki ni zaužila mastnih jedi in alkohola na dan, ko se je odločila darovati kri.

Ženske lahko darujejo kri vsake štiri mesece, moški pa vsake tri mesece, če izpolnjujejo zahtevane zdravstvene kriterije. RKS-OZ Koper je z bogatimi izkušnjami dobro organizirana in uspešna organizacija, ki pripravlja in organizira krvodajalske akcije na območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran skozi vse leto, hkrati pa redno sodeluje z Centrom za transfuzijsko dejavnost Izola.

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad