RK Slovenije
Območno združenje Koper

Gramšijev trg 1
SI-6000 Koper, Slovenija

M: 051 655 545
T: (05) 627 81 12

TRR: SI56 1010 0003 5369 105 Intesa Sanpaolo Bank
DŠ: 16635477

Uradne ure:
Ponedeljek: 9.00-12.00
Sreda: 9.00-12.00 in 14.00-16.00
Petek: 9.00-12.00

e-mail: info@rks-koper.si 

TEČAJI PRVE POMOČI SE IZVAJAJO, PRI ČEMER UPOŠTEVAMO VRSTNI RED PRISPELIH PRIJAV. Prijave sprejemamo osebno na združenju ali po elektronski pošti na prijave@rks-koper.si
​Mesto na tečaju in izpitu si zagotovite z izpolnjeno ter poslano prijavnico.

ZBIRAMO PRIJAVE za termin 27.2. - 1.3.2023

TEČAJ PRVE POMOČI ZA DELOVNE ORGANIZACIJE: predvideni termini 23. in 27.2.2023, zbiramo prijave

Prijavnico pošljite na Gramšijev trg 1, 6000 Koper ali elektronski pošti na prijave@rks-koper.si 
Informacije na 05/627-81-12 ali 051/655-545.

Lokacije Avtomatskih zunanjih defibrilatorjev - AED

https://www.ihelp.life/aedall (iHelp - obstaja tudi aplikacija za mobilne telefone)

http://www.aed-baza.si/ (AED baza Slovenije)

Dedek mraz pri treh družinah

Torek, 15. december 2015

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Koper je polepšalo praznike trem družinam z več otroci, ki se soočajo z materialno stisko, in sicer  s pomočjo podjetja Grafist d.o.o., katero je  izkazalo pripravljenost pomagati človeku v stiski. Poleg denarnih sredstev namenjenih poplačilu položnic, so družine prejele še vrednostne bone, s katerimi si bodo lahko polepšali prihajajoče praznike.

Iskrena hvala podjetju Grafist za izkazan vzor družbene solidarnosti.

Podeli:

Priznanje z veliko plaketo

Torek, 24. november 2015

"PRIZNANJE Z VELIKO PLAKETO"

MESTNE OBČINE KOPER

za dolgoletno predano, požrtvovalno in nesebično delo

na humanitarnem področju

OBMOČNEMU ZDRUŽENJU

RDEČEGA KRIŽA KOPER

 

Počaščeni in ponosni smo, da nam je izkazano zaupanje, za delo in trud pri katerem je vedno in povsod na prvem mestu "človek".

To visoko priznanje je posvečeno vsem članicam in članom, članom organov, ki upravljajo naše združenje, prostovoljcem v Občinski in Krajevnih organizacijah Rdečega križa,  anonimnim krvodajalcem, prostovoljnim bolničarjem, prostovoljcem na sedežu združenja, zaposlenim, številnim posameznikom in organizacijam, ki nam pri uresničevanju našega poslanstva nesebično pomagajo.

Priznanje je tudi vzpodbuda za nadaljevanje našega dela in čudovita popotnica v novo leto, v katerem  bomo slovesno obeležili  150-obletnico  ustanovitve in delovanja Rdečega križa na Slovenskem.
 

Priznanje nam je v čast in ponos.

Irena Sirotič Dobrila

Predsednica

Koper, 24.11.2015

Več v posnetku (čas 7-30-16.25)

Podeli:

SREČANJE KRVODAJALCEV RK KOPER

Petek, 13. november 2015

Včeraj, 12.11.2015 se je v šotoru Vinakoper v Kopru, odvijalo srečanje krvodajalcev RK Koper, pod sloganom Kri rešuje življenja. Zbranim krvodajalcem smo ponudili pester kulturni program, ki ga je povezovala Sabina Francek Ivović. Družabni večer so sooblikovali: Orange Juice Band, Žiga Rustja, Marjetka Popovski in Cvet v laseh, Plesna skupina Elite, Klapa Semikanta, Moški pevski zbor Lopar, Jani Tedeško, Plesalke Capristars, Ženska kompanija Fritule, Damjan Brajko, Oktet Aljaž ter konjeniki Stena. Zbrane je z vzpodbudnimi besedami pozdravila predsednica združenja, Irena Sirotič Dobrila. Združenje se zahvaljuje Mestni občini Koper za podporo, nastopajočim, ki so se odpovedali avtorskemu honoraju, Zdrženju SAZAS, vsem prostovoljcem, zaposlenim in drugim udeležencem, ki so pripomogli k realizaciji dogodka.

Podeli:

Poziv javnosti

Petek, 23. oktober 2015

POMAGAM ČLOVEKU!

Območna združenja Rdečega križa Izola, Koper, Piran in Sežana obveščamo občane, da zbiramo materialno pomoč za potrebe migrantov.

Zbiramo predvsem

- prehrambne artikle: žitno-sadne ploščice, tunine konzerve, mleko 0,25 litra, voda 0,5 litra, suho sadje

- higienske pripomočke: damski vložki, plenice, zobne paste, zobne ščetke, papirnate robčke

- moška obutev, vse vrste nogavic

- odeje, spalne vreče,

Pomoč zbiramo vsak dan od ponedeljka, 26. do vključno petka, 30. oktobra 2015

            od 9.00 do 12. ure, v sredo tudi od 14. do 16. ure,

- v Kopru, v skladišču Libertas ob severni obveznici

- v Ankaranu, v večnamenskem prostoru Regentova ul. 2, Ankaran

- v Sežani na Bazoviški ul. 13

- v Izoli, na sedežu Rdečega križa Izola, Ob starem zidovju 15/A Izola od PONEDELJKA-PETKA od 7-15h

- Piranu, v humanitarnem skladišču na Liminjanski ul.117 v Luciji, vsako sredo med 15.00 in 17.00  uro, na sedežu RKS-OZ Piran, Župančičeva ul. 14 vsak dan med 9.00 in 15.00 uro, v petek do 12.00 ure.

 

HVALA ZA VAŠ DAR!

 

Podeli:

Dan odprtih vrat

Petek, 2. oktober 2015

Izvajalci programa
Zavetišča za brezdomne osebe z individualno obravnavo Koper,
vas ob Svetovnem dnevu brezdomstva,
ki je letos obeležen s sloganom

" STOPIMO V TUJE ČEVLJE ",

vabimo na

DAN ODPRTIH VRAT

09. oktobra 2015, ob 10.00 uri.

Predstavili vam bomo:

  • Sprejemališče za brezdomne osebe z dnevnim centrom.

Na ogled bodo:

  • izdelki naših uporabnikov, ki vam bodo na voljo v zameno za prostovoljne prispevke.

Na stojnici "Izmenjevalnice" pred Zavetiščem in na tržnici pa:

  • boste lahko izbirali med raznolikimi izdelki, ki jih bomo izmenjevali v zameno za hrano, higienske pripomočke in zimsko obutev.

Druženje bomo popestrili s pečenim kostanjem.

P R I S R Č N O V A B L J E N I !

*****

Dodatne informacije dobite pri Klun Mojci na tel. štev. 041/ 965 489
ali na elektronskem naslovu mojca.klun@rdecikrizkoper.si

Podeli:

Azzano decimo

Ponedeljek, 31. avgust 2015

Dne 29. 08 2015, je ekipa Flajšter vrnila obisk Italijanskim prostovoljcem iz Azzana Decima v Italiji, s katerimi smo stkali tesne prijateljske vezi. Obiskali smo sedež območnega združenja CRI comitato locale San Vito all Tagliamento/ Azzano decimo, sedež civilne zaščite Azzano Decimo in se udeležili zelo profesionalno pripravljenih skupnih vaj, kjer smo spoznali veliko novih stvari, predvsem pa način dela, ki ga izvajajo Italijanski kolegi. Prijazno so nas sprejeli predsednik CRI Azzano Decimo, gospod Dino Plati in predstavnik občine, ki so nam podarili plaketo z zelo močnim sporočilom: Un grande esempio di volontariato e amicizia senza confini - velik primer prostovoljstva in prijateljstva, brez mej!
Preživeli smo en nepozaben dan med prostovoljci in prijatelji, ter tako dokazali, da je prostovoljstvo nekaj kar je nad vsem in ga je treba negovati, tudi čezmejno. Za drugo leto smo že povabili Italijanske prijatelje na obisk v Koper, ker želimo da to čezmejno druženje in utrjevanje vezi postane tradicionalno.

Podeli:

Oživela ulica 2015

Četrtek, 27. avgust 2015

 Klub študentov občine Koper (KŠOK) je v sredo, 26. avgusta 2015, med 20. in 24. uro, že 16. leto zapored organiziral OŽIVELO ULICO. Smisel prireditve ostaja nespremenjen: oživitev ene najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic – Kidričeve ulice.

Tradicionalno so se vzdolž Kidiričeve ulice predstavila obalna društva, organizacije in posamezniki. Med njimi se je predstavil tudi naš Rdeči križ, kjer so naši prostovoljni bolničarji obiskovalcem predstavili Temeljne postopke oživljanja z uporabo AED-ja ter osnove prve pomoči.

Podeli:

Najboljše novice sveta

Ponedeljek, 27. julij 2015

PROSTOVOLJCI RAZDELJUJEJO NAJBOLJŠE NOVICE IZ SVETA
Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World's Best News). 11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v več kot 20 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 10.000 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.

Ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija sta v letošnjem letu, ki ga je Evropska unija razglasila za Evropsko leto za razvoj in poteka pod sloganom Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost, k sodelovanju povabila številne organizacije, ki bodo aktivirale prostovoljce v več kot 20 krajih po Sloveniji. Projekt Najboljše novice iz sveta je eden izmed največjih dogodkov v Sloveniji v okviru Evropskega leta za razvoj. Pridružuje se mu tudi RKS-OBMOČNO ZDRUŽENJE KOPER.

Projekt razdeljevanja časopisa z dobrimi novicami o razvojnih temah je leta 2010 nastal na Danskem in uspešno približal tematiko razvojnega sodelovanja prebivalcem te skandinavske dežele, ki zelo številčno podpirajo nadaljnja prizadevanja svoje države in Evropske unije za pomoč državam v razvoju.

V projektu Najboljše novice iz sveta letos sodeluje 13 evropskih držav. Časopis, ki bo vseboval samo pozitivne zgodbe, je namenjen ozaveščanju javnosti o dosežkih mednarodnega razvojnega sodelovanja. Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti. Globalni milenijski cilji bodo državljanom, ki so kot davkoplačevalci ali donatorji posredno vpleteni v razvojno sodelovanje, predstavljeni skozi časopisne članke. Dosežke že desetletje soustvarja tudi Slovenija.

Veliki evropski prostovoljski akciji se v Sloveniji pridružuje 300 prostovoljcev, ki bodo v jutru 11. septembra razdelili 10.000 izvodov časopisa skupaj z brezplačnim simboličnim zajtrkom, kefirjem Mlekarne Planika iz Kobarida.

Kraji po Sloveniji: Breginj, Črnomelj, Gornja Radgona, Kobarid, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Logatec, Loče, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Negova, Novo mesto, Nova Gorica, Ptuj, Semič, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Spodnji Ivanjci, Škofja Loka,Velenje, Vipava, Zagorje ob Savi, Žalec.
Sodelujoče države: Avstrija, Češka, Danska, Finska, Irska, Latvija, Madžarska, Nemčija, Portugalska, Romunija, Slovenija, Slovaška, Velika Britanija.

Dosežki financiranja razvojnih programov s strani EU v zadnjem desetletju:
14 milijonov več otrok v šoli;
70 milijonov ljudi je dobilo dostop do čiste pitne vode;
usposobljeni zdravstveni delavci so sodelovali pri 7,5 milijona rojstev, da bi pomagali preprečiti smrt ali druge komplikacije ob porodih.

Podeli:

Volilni zbor članov RKS Zz

Sreda, 1. julij 2015

Nova predsednica Rdečega križa Slovenije je ga. Nataša Pirc Musar.

Za podpredsednici sta bili izvoljeni Zvonka Ješelnik in Irena Nečemer.

V Glavni odbor RKS, za mandatno obdobje 2015-2019, so bili izvoljeni:

Predstavniki regij:    (po abecedi)

ALEŠ VREČKO, CELJSKA REGIJA

MOJCA MIHEVC, DOLENJSKA REGIJA

MARJAN GANTAR, GORENJSKA REGIJA

VOJKO GMAJNER, KOROŠKA REGIJA

ANITA CARUSO, LJUBLJANSKA REGIJA

ALOJZ KOVAČIČ, MARIBORSKA REGIJA

LUČKA KENK, NOTRANJSKA REGIJA

MARIJA JEREB, OBALNO KRAŠKA REGIJA

SILVA VRAČKO, POMURSKA REGIJA

BREDA DREVENK SOTOŠEK, POSAVSKA REGIJA

JURIJ TIMŠIČ, SEVERNO PRIMORSKA REGIJA

METKA PODPEČAN, ZASAVSKA REGIJA

Predstavniki ministrstev:

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ga. Jana Lovšin

Ministrstvo za obrambo g. Stanko Lotrič

Ministrstvo za zdravje ga. Bernarda Kociper

V Nadzorni odbor RKS, za mandatno obdobje 2015-2019, so bili izvoljeni:

Tatjana Arčan

Stanko Drešček

Petra Hojnik

Darko Ratajc

Ivanka Zupančič"

NOVO IZVOLJENI EKIPI ŽELIMO , DA BI  ČIMBOLJE ZASTOPALI INTERESE RDEČEGA KRIŽA IN  PRIPOMOGLI NA NAJBOLJŠI NAČIN K DVIGU PREPOZNAVNOSTI IN SPOŠTOVANJE NAŠE VELIKE ORGANIZACIJE 

Podeli:

Zaključek natečaja najprostovoljec za leto 2014

Sreda, 1. julij 2015

Na  Brdu pri Kranju je v organizaciji MSS ter ob pokroviteljstvu predsednika B. Pahorja potekalo zaključno srečanje natečaja  Naj prostovoljec leta 2014, ki so se ga udeležili tudi predstavniki OZRK Koper. Prijavljena na natečaju prostovoljka RK ter mentorica krožka Pomagaj in drugi bodo tebi g. Nina Luša  ter bolničar ekipe prve pomoči RKS-OZ Koper  g. Tomaž Bolčič sta prejela priznanje za sodelovanje. Naš združenje sodeluje na natečaju že vrsto let ( od 2007) in se je tako tovrstnih srečanj udeležilo kar nekaj predanih prostovoljcev RK.

ISKRENE ČESTITKE ZA VSO DOBRODELNOST IN PROSTOVOLJNOST 

Podeli:

Prispevek v primorskih novicah - z dne 23.06.2015

Torek, 23. junij 2015
Podeli:

Poletna zbiralna akcija KORK-a Za gradom

Petek, 19. junij 2015

V torek, 16. 6. 2015, je v prostorih krajevne skupnosti  Za gradom potekala Poletna zbiralna akcija.Prostovoljci KORK-a smo ponovno organizirali zbiralno akcijo oblačil in obutve, opreme za dojenčke, posteljnine, igrač, higienskih pripomočkov, prehrambnih artiklov ….

Akcija je bila zelo uspešna, saj se je nabralo ogromno vsega, kar so ljudje želeli podariti. Na vabilo se je odzvalo veliko ljudi. Pozitivni odzivi in spodbude naših sokrajanov pa so nas opremili še z dodatno energijo ter potrdili našo pravo pot.

Zahvaljujemo se vsem ljudem, ki so darovali. Posebej hvala ekipi srčnih prostovolcev KORK-a Za gradom, ki vsaki akciji namenijo veliko svojega prostega časa in truda, humanosti in dobre volje.

Naša naslednja zbiralna akcija bo ponovno jeseni.

Podeli:

Sprejem ekipe prve pomoči na mestni občini Koper

Petek, 19. junij 2015

Danes 19.6.2015 je podžupan Mestne občine Koper, Peter Bolčič sprejel Ekipo prve pomoči RKS OZ KOPER "FLAJŠTER ", katera je osvojila 1.mesto na Regijskem preverjanju usposobljenosti ekip Prve pomoči RK in Civilne zaščite v Novi Gorici. S tem se je uvrstila na Državno preverjanje , ki bo 3.10.2015 v Morski Soboti.
Podžupanu se zahvaljujemo za sprejem in izkazano podporo pri našem poslanstvu.

Podeli:

Še mnogo uresničenih sanj - MZL/ 12.6.2015

Sreda, 17. junij 2015

Skupaj smo praznovali 59.rojstni dan tega edinstvenega prostora,kjer udejanjajo
sanje premnogim otrokom ter starejšim. Dogodek je bil povezan z novinarsko konferenco, predstavitvijo publikacije mnenja stroke o pravicah otrok do zdraviliškega zdravljenja in letovanja ter zahvala vsem šolam in vrtcem ter otrokom donatorjem, ki so delili in darovali velike kolićine različnih potrebščin za otroke-sovrstnike, ki letujejo v MZL. To so OŠ Koper, OŠ z italijanskim učnim jezikom P.P.Vergerio Il Vecchio, Osnovna šola dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini ter podružnica Ankaran, OŠ D. Bordona Koper in Vrtec Semedela enota Prisoje.

Podeli:

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči in civiline zaščite

Ponedeljek, 15. junij 2015

V soboto 13.6.2015 se je v Novi Gorici odvijalo Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne Zaščite na katerem je sodelovalo 11 ekip iz obalno in severnoprimorske  regije.

Preverjanja so se udeležile tudi tri ekipe koprskega Rdečega križa, katere so pokazale veliko znanja, srčnosti in predanosti. Delo ekip je potekalo na petih delovnih točkah. Največ znanja pri oskrbi poškodovanih ali nenadno obolelih je pokazala prav naša ekipa prve pomoči "Flajšter" in tako postala ZMAGOVALNA EKIPA Regijskega preverjanja in se uvrstila na Državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči RK in CZ, ki bo letos 03.10.2015 v Murski soboti.

Ponosni smo……in prisrčno čestitamo k doseženemu uspehu, ki je uspeh celotnega Območnega združenja KOPER.

Podeli:

Prostovoljstvo širimo in ga delimo med druge - v osnovni šoli Tolmin

Četrtek, 11. junij 2015

Včeraj, 10.6.2015 je bil tako vesel in izzivov poln prostovoljski dan. Na obisk so nas namreč prijazno povabili naši prijatelji in kolegi iz OZRK Tolmin. Da predstavimo tretješolcem in petošolcem njihove šole humane vrednote, prostovoljstvo in skupaj z njimi izdelamo plakate lepih misli in drevo prostovoljstva . Z otroci je bilo zelo prijetno in delili smo si mnoge misli, se pogovarjali o RK, o dobrih delih ter predstavili velik pomen Rdečega Križa, ki ga je ustanovil Henry Dunant . Ni kaj , ure so minile v prijetnem in prijateljskem vzdušju ,kjer se prostovoljčki vzgajajo na najbolj primeren in prijazen način. Marija in Tjaša sva bili ponosni, da vrednote lahko prenašamo izven naše regije in jih delimo med prijazne in prisrčne tolminske učence. Kajti prostovoljstvo delimo in ga skupaj doživimo v vseh oblikah in barvah.

Podeli:

Veseli dan prostovoljstva Ljubljana, 9.6.2015 - z učenci treh šol

Sreda, 10. junij 2015

Že četrtič smo se članice komisije za mlade v sestavi Marija Jereb, Marta Vrčon-Komel,Nina Luša, Bernarda Baričevič ter Andreja Đorđević ,mentorice RK ter učiteljice, udeležile skupaj s prostovoljčki iz OŠ Koper, Škofije ter Vergerio Il Vecchio največjega dogodka slovenske filantropije v Sloveniji, Veselega dneva prostovoljstva, ki je praznik vseh prostovoljcev za prostovoljce. V čudovitem poletnem dnevu smo se srečevali prostovoljci iz cele Slovenije, si delili mnenja, izkušnje ter se spoprijateljili. Naši otroci so bili na stojnicah deležni velike pozornosti in so bili odlični promotorji naše humanitarne organizacije. S svojo neposrednostjo, prijaznim pristopom in navdušenjem, so bili nadvse uspešni pri delitvi lepih misli in srčkov, ki so jih na delavnicah izdelovali na sedežu OZRK v maju mesecu.
Ta dan je tudi otrokom pomenil zelo veliko saj so doživeli prostovoljski utrip prostovoljstva različnih oblik ....
Naša komisija pa se je še bolj utrdila v prepričanju, da je " vlaganje "v mladi rod, v mlade za boljši svet nekaj kar se nam bo izjemno hitro obrestovalo .

Podeli:

Center dnevnih aktivnosti

Petek, 5. junij 2015

V sredo 3.6.2015 smo v Dnevnem centru za brezdomne osebe Koper imeli predavanje o pravilni oskrbi pri hudih krvavitvah in ranah. Vsi so pridno poslušali in se tudi preizkusili v svojem znanju. Pohvale vsem skupaj......

Podeli:

Vaja predor Markovec - 30.5.2015

Torek, 2. junij 2015

V soboto, 30. maja 2015, je bila regijska praktična vaja celovitega preverjanja vodenja, operativnega delovanja in sodelovanja sil za zaščito, reševanje in pomoč pri reševanju ob večji nesreči v predoru. Na enodnevni in napovedani vaji so sodelovali pripadniki javnih služb za zaščito, reševanje in pomoč, regijskih enot CZ za Obalno regijo in zaposleni v gospodarskih družbah. Vajo, za katero je bilo aktiviranih več kot 100 ljudi, je vodil poveljnik CZ za obalno regijo mag. Zvezdan Božič.

Tudi naši prostovoljni bolničarji so na vaji sodelovali.....čestitke....

Podeli:

Podelitev priznanj bolničarjem -1.6.2015

Torek, 2. junij 2015

Na včerajšnji slavnostni podelitvi smo med drugim novim bolničarjem predočili velik pomen njihovega poslanstva in jih na kratko seznanili z zgodovino Rdečega križa in z njegovim"rojstvom" v bitki pri Solferinu. Prav tam je veliki Henry Dunant " ustanovil "prvo pomoč, pomoč vsem ranjenim in trpečim in spremenil svet za vedno ..... Na koncu, za dobro voljo pa še vedno privlačni filmček" Prostovoljček RK ".

Iskrene čestitke in mnogo dobrih odločitev in plemenitih dejanj ! Saj biti v pomoč... to je prvo poslanstvo človeka na zemlji ....

Podeli:

Zanimivo, poučno, prostovoljno - z učenci 5.r. osnovne šole Dekani

Četrtek, 28. maj 2015

Ko se s kolegico Tjašo  srečujeva z učenci na MNOGIH  predstavitvah in delavnicah Rdečega križa je veliko vprašanj, mnenj, radovednih pogledov in na koncu mnogo obljub, da bodo postali prostovoljci, da jih zanima Prva pomoč, da poznajo krvodajalce IN DA BODO TUDI SAMI PROSTOVOLJNI PROSTOVOLJCI .... Učenci bodo svoje unikatne plakate razstavili jedilnici šole. Ti pa kar vabijo k  dobrim delom .....
 NEKAJ UTRINKOV Z DELAVNIC  RDEČEGA KRIŽA, ki je potekala v Osnovni šoli  JE UJEL TUDI  NAŠ APARAT

Podeli:

Obisk učencev OŠ Dušana Bordona

Četrtek, 21. maj 2015

S predstavitvijo Rdečega križa, vseh zgibank primernih za otroke 9-11 let starosti, v prijetnem skupnem razgovoru o prvi pomoči, o krvodajalstvu, o akciji Lepo je deliti in Peljimo jih na morje, smo tako zaključili vse mnoge aktivnosti, ki smo jih izven rednega programa za delo z mladimi, z velikim veseljem in zadovoljstvom, delili med mlade in z mladimi .Tako sva Marija in Tjaša odgovarjali na mnoga zanimiva vprašanja, delila z otroci njihove izkušnje o dobroti in pomoči in prijateljstvu. Na koncu smo si skupaj ogledali video Lepo je deliti, Daj naprej in Objeme, ki na zelo zanimiv, vzgojen in primeren način vabijo ,naj se pridružimo RK . Za vesel in drugačen zaključek pa sva poskrbeli s prikazom vedno zimzelene zgodbice o Križem kapici in spreobrnjenem volku. .....
Otroci so nama izročili ganljiv zapisan in narisan zapis današnjega dogodka skozi njihove oči ..... IN KAJ SMO SI OBLJUBILI , DA SE BOMO ŠE SREČALI IN NADALJEVALI Z NAŠIM RAZGOVOROM O RDEČEM KRIŽU IN O PROSTOVOLJSTVU ....

Podeli:

Dnevi zdravja - street eneergy week - Koper

Ponedeljek, 18. maj 2015

V soboto, 16.5. in nedeljo, 17.5. je v Kopru potekala tradicionalna prireditev Dnevi zdravja in Street energy week na kateri je sodelovalo tudi naše združenje. Naši prostovoljni bolničarji so predstavljali temeljne postopke oživljanja, uporabo defibrilatorja, osnove prve pomoči ter promovirali dejavnosti združenja.

Še posebej izjemno posebna je bila za naše združenje sobota, saj so nas obiskali prostovoljci Rdečega križa Italija iz Azzana Decimo pri Pordenonu. Prikazali in predstavili so svoj način dela in opremo. Za javnost smo skupaj izvedli nekaj simulacij nezgod (padec z poškodbo kolena, odprt zlom goleni ter sum na poškodbo hrbtenice). Vse poškodbe so bile realistično prikazane in odigrane za kar sta poskrbela usposobljen masker in statist. Ob koncu dneva, so si ogledali še prostore našega združenja in seveda razstavo predmetov prve pomoči in civilne zaščite. Prijetnemu druženju je sledilo slovo ter povabilo, da jih obiščemo.

Ob tem velja dodati, da smo zelo veseli takšnega sodelovanja… saj smo vsi predani poslanstvu Rdečega križa in udejanjamo njegova načela. Kot je dejal njegov veliki ustanovitelj Henry Dunant po bitki pri Solferinu: vsi smo bratje… Tutti fratelli ……

Podeli:

Prireditev RK in mladi prostovoljci za boljši svet

Petek, 15. maj 2015

14. maja 2015 je potekala prireditev RK in mladi za boljši svet, v organizaciji in izvedbi komisije za mlade člane, ki je izjemno usklajeno delovala  in pripravila celotni potek dogajanja do potankosti. V praktičnem delu- prikazu oskrbe poškodb pa je sodelovala strokovna sodelavka na področju  PP g. Elena Zajec Vilimanovič.   Prireditev, že osma po vrst, je bila namenjena četrtošolcem vseh OŠ MOK KOper in občine Ankaran. Tekmovalo je 16 ekip, ki so pokazale izjemno veliko znanja in vedenja o Rdečem križu, saj je komisija morala zastaviti dodatna vprašanja, da smo lahko razglasili zmagovalca. To je bila  ekipa  II.- četrtošolcev iz OŠ Antona Ukmarja Koper.
Prireditev je imenitno povezoval naš prostovoljec  Tomaž Klepač, v zabavnem delu tekmovanja pa so blestele plesalke Capristarsa ter priljubljeni Slavko Ivančič z Lio Lušo, ki sta dvignila tekmovalce in ostale udeležence na noge.
Prireditev je obiskala tudi generalna sekretarka RKS g. Renata Brunskole ter podžupan MO Koper g. Bolčič in  še nekateri ravnatelji OŠ. Bil je to  poseben dogodek, ki ga je zelo težko opisati z besedami.

Prireditev je sofinancirala Mestna občina Koper. 

Podeli:

Zdrava ŠOUP-ova tržnica

Ponedeljek, 11. maj 2015

V nedeljo 10.05.2015 se je v Taverni odvijala Zdrava ŠOUP-ova tržnica. Naši pristovoljni bolničarji so obiskovalcem tržnice predstavili temeljne postopke oživljanja z uporabo AED-ja ter osnove prve pomoči.

Podeli:

Kulinarična delavnica

Petek, 8. maj 2015

V Zavetišču za brezdomne osebe se tudi radi posladkamo in v ta namen smo organizirali Kulinarično delavnico, v okviru katere smo pripravili sladico Tiramisu. Ob pregledu vseh potrebnih sestavin, smo se priprave tudi lotili. Delo nam je šlo dobro od rok in ust. Pripravljeno sladico smo odložili na hladno do večera, tisti bolj neučakani pa so si jo postregli kmalu po pripravi. Vsi smo bili enotnega mnenja, da si skupaj kmalu še kaj dobrega pripravimo

Podeli:

Športne aktivnosti

Četrtek, 7. maj 2015

Glede na lepo vreme, smo se odločili, da skupaj z uporabniki zavetišča za brezdomne osebe Koper, preživimo dopoldan malo drugače. Odšli smo do Športno rekreacijskega parka Bonifika, kjer smo se pomerili ob igranju nogometa. Skupaj smo ugotovili, da nam sicer manjka kondicije, je pa prijetno druženje in smeh odtehtalo vse in tako je bil namen našega druženja dosežen. Strinjali pa smo se, da se moramo za naslednji nogometni "dvoboj" bolje pripraviti.

Podeli:

Aktivnosti v dnevnem centru

Sreda, 22. april 2015

Danes v Dnevnem centru za brezdomne osebe Koper je potekalo izobraževanje iz prve pomoči na temo OŽIVLJANJE.
Naša Elena nam je pokazala pravilen pristop k poškodovancu. Z zanimanjem so tudi sodelovali.

Podeli:

Sprejem mladih članov OŠ Šmarje

Sreda, 22. april 2015

S pesmijo so nama danes, 22.4. 2015 izrekli dobrodošlico in s pesmijo so naju spremili z željo po ponovnem snidenju ..... Kaj lepšega si nisva mogli želeti Marija in Tjaša, ki sva danes nadvse slovesno sprejeli med mlade člane Rdečega križa skupino tretješolcev omenjene šole. Učenci niso skrivali ponosa, da pripadajo veliki družini Rdečega križa, da sva jih imenoval kot bodoče prostovoljce, ki bodo lahko kmalu nadomestili nas starejše ter spreminjali svet na bolje. Za svet , ki razume sočutje, deli ljubezen in sprejema drugačnost. In predvsem postavlja na prvo mesto človeka in njegovo pravico do srečnega življenja. Otroci bodo organizirali tudi zbiralno akcijo higienskih potrebščin za svoje sovrstnike, ki se bodo letovali v Mladinskem zdravilišču na Debelem rtiču, v okviru akcije Peljimo jih na morje.....

Podeli:

Vitez krvodajalec - Otilijo Furlanič prostovoljec 2014

Torek, 21. april 2015

Predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek sta včeraj, 20. aprila 2015,  podelila državno nagrado in priznanja za prostovoljstvo za leto 2014. Nagrado je prejel Vinko Hostar, priznanja pa Barbara Lužar, Zveza tabornikov Slovenije, Rok Križan, Drago Burjak in zavod Simbioza Genesis. Med prijavljenimi za nagrado in priznanja sta bila tudi prostovoljca RKS OZ Piran Irena Dolinšek, RKS OZ Koper Otilio Furlanič in projekt RKS OZ Ljubljana Izmenjevalnica.

Podeli:

JN - prehrambeni in drugi artikli za otroke

Sreda, 15. april 2015

Naročnik, RKS-OZ Koper, vabi vse zainetersirane ponudnike, da predložijo ponudbe skladno z razpisno dokumentacijo.

Rok za predložitev ponudb je četrtek, 30.4.2015 do 12.00 ure, osebno ali po pošti na naslov: RKS-OZ Koper, Gramšijev trg 1, 6000 Koper.

Več o pogojih razpisa v razpisni dokumenataciji. 

Podeli:

Usposabljanje ekip prve pomoči v Logatcu

Sreda, 15. april 2015

V soboto 11.4. se je naša ekipa prve pomoči območnega zdrauženja Koper, udeležila usposabljanja v enoti Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Logatec. Skupaj s devetimi drugimi ekipami prve pomoči se je soočala z realnimi scenariji iz vsakdana in tudi okoliščin med naravnimi ali drugimi nesrečami.

Podeli:

Meritve na koprski tržnici

Ponedeljek, 13. april 2015

V soboto 11.04. so na koprski tržnici pred trgovino Sanolabor, potekale od 9-13 ure meritve krvnega sladkorja, holesterola in trgliceridov. Koristno, prostovoljsko, pomembno in odlična promocija , saj imamo veliko predanih prostovoljcev in prostovoljk predanih svojemu poslanstvu..

Podeli:

Prostovoljstvo nas povezuje - Prade, Sv. Anton

Petek, 10. april 2015

S TRETJEŠOLCI O RDEČEM KRIŽU V ŠOLI E.VATOVEC PRADE IN PODRUŽNICI SV. ANTON, 9.4.2015
Bilo je nadvse prijetno, sveže in drugačno. Učence smo na prijazen in primeren način preko video filmov, plakatov in zgibank RKS in izdelave ogledala prostovoljstva vzpodbujali k včlanitvi med mlade člane Rdečega križa.
"Prepričali ste me," je dejal Maj, eden izmed prijetnih učencev .... postal bom mladi član. Kaj boljšega in lepšega si lahko želimo.

Podeli:

Slovenska filantropija

Četrtek, 9. april 2015

V sodelovanju s Slovensko filantropijo, je včeraj v sredo, 8.4.2015 ob 17.00 uri, potekala na našem združenju triurna delavnica z naslovom Zakon o prostovoljstvu kjer sta na zanimiv način udeležencem skozi praktične primere Primož Jamšek in Nina Lukasevich predstavila Zakon o prostovoljstvu in drugo zakonodajo na področju prostovoljstva.

Podeli:

Velikonočna delavnica

Torek, 7. april 2015

V Dnevnem centru Zavetišča za brezdomne osebe z individualno obravnavo RKS-OZ Koper smo pripravili Velikonočno delavnico, v okviru katere smo najprej pomladansko okrasili Dnevni center, pripravili smo figurice iz papirja, ki smo jih nato obesili na velikonočno drevesce iz vejevja. Poleg smo dodali tudi obarvana papirnata jajčka, kjer čokoladna seveda niso manjkala. Med tem pa so se v čebulnih olupkih že kuhali pirhi. Tako smo skupaj ustvarili prijetno predvelikonočno vzdušje in se pogovorili o prihajajočih praznikih.

Podeli:

Posvet razširjene JZ regije RKS-OZ

Torek, 7. april 2015

POSVET RAZŠIRJENE JZ REGIJE RKS- OZ je ustaljena in zelo učinovita oblika izjemno dobrega sodelovanja med posameznimi OZRK-ji..Danes, 7.4.2015 se je posvet odvijal na sedežu OZ v Kopru ob prisotnosti sekretarjev , nekaterih predsednikov OZRK-jev ter predstavnic GO za obalno kraško regijo ter NO .

Podeli:

Območna združenja obalno kraške regije

Petek, 3. april 2015

Območna združenja obalno kraške regije (Sežana, Koper,Izola ter Piran) izjemno dobro sodelujemo, se povezujemo in si izmenjujemo mnenja in izkušnje. V povezovanju ter v poglobljenem sodelovanju je naša moč in bodočnost. Danes ,3. aprila smo se srečali sekretarji, predsedniki ter članica GO na sedežu OZRK Koper in dorekli zelo veliko pomembnih stvari, ki so ključnega pomena za dobro delovanje in nadaljni razvoj naše humanitarne organizacije.

Podeli:

Delajmo dobro, rdeči križ je zakon

Četrtek, 2. april 2015

"RDEČI KRIŽ JE ZAKON" ..... ali" NAJ BODO VSI OTROCI NA SVETU SREČNI" ..... Te iskrene otroške misli so bile danes zapisane na plakatih, ki smo jih skupaj izdelovali na delavnici prostovoljstva, humanih vrednot in spoznavanja Rdečega križa s prijetnimi učenci 4. r. Osnovne šole Dekani..... Mladi za boljši svet je bila pomembna misel, zakaj postati mladi član Rdečega križa je bil izziv in dobrota ter sočutje sta bili prepoznavni kot nekaj najbolj pomembnega v človeškem srcu ..... Zaželeli smo si še mnogo skupnih srečevanj, izvedbo humanih akcij za ljudi v stiski in medsebojnega spoštovanja ..... Hvala vam najmlajši za boljši svet, ki tako dobro sprejemate in razumete ta svet ....

Podeli:

Spomladanska akcija na Škofijah

Torek, 31. marec 2015

Spomladanska zbiralna akcija v KORK Škofije, ki je potekala 28.3.2015 je bila zelo uspešna. Zbrali so veliko oblačil, posteljnine, higienske pripomočke, tri jogije in nekaj hrane. Del tega je bilo tudi namenjeno družini v stiski iz Gradina.

Zahvala gre predvsem našim prostovoljkam, velikim in malim.

Srčna hvala vsem!

Podeli:

Dan za spremembe

Ponedeljek, 30. marec 2015

Mavrično obarvan pomladanski Dan za spremembe se je odvijal na kar štirih lokacijah, s štirimi različnimi dejavnostmi, ki so pokazale pravi utrip prostovoljstva in dobrih del v našem Območnem združenju.

  Z ROČICO V ROKI ZA PRIJAZEN DAN - BIL JE SONČNO OBARVAN DAN


 Nadvse veselo in dobro smo  v komisiji za mlade in ob pomoči  mentorice MČ  g. A.Urbančič-Đorđević  v prelepem pomladnem dnevu zaključili nepozaben dan za spremembe, ki je potekal najprej na sedežu OZRK Koper, nato pa v centru dnevnih  aktivnosti za starejše občane v Kopru.

Mladim članom RK iz podružnične OŠ z italijanskim učnim jezikom P.P.V.ll Vecchio Hrvatini  je bil poudarjen pomen prostovoljstva ter članstva v RK z ogledom sedeža te velike humanitarne organizacije v Kopru.
Otroci so bili nad videnim in slišanim navdušeni in pri tem jezik ni bil ovira.Če čutimo s srcem govorimo isti jezik.
V centru aktivnosti za starejše pa so otroci uživali ob pripravi testa za pico, ob raznih družabnih igrah in seveda ob njeni pokušini. Bila je enkratna, taka, kot dogodek sam.
TO BOMO PONOVILI, ALI LAHKO KMALU ?    Tako vprašanje seveda zahteva z veseljem pritrdilni odgovor . Vsekakor ga bomo !!! 
Že v maju, ko  se bomo  že tretjič udeležili zaključnega dneva festivala prostovoljstva v Ljubljani, kjer se bomo predstavili na stojnicah  in širili velik  pomen dela z mladimi  in njihovo vključitev v vrste mladih prostovljcev RK.

                                                                       Marija JEREB

Podeli:

Dan za spremembe - Škofije

Ponedeljek, 30. marec 2015

Učenci, prostovoljci so se v tem dopoldnevu družili s starejšimi vaščani, igrali družabne igre na šoli, se sprehodili po Parenzani, skuhali - pripravili prigrizek in si izmenjevali izkušnje,...bilo je lepo, prisrčno,......poleg tega, je še potekala zbiralna akcija oblačil. Prilagamo nekaj slikic.......

Podeli:

Dan za spremembe - Markovec

Ponedeljek, 30. marec 2015

KORK  Za gradom  je ob trgovskem centru na Markovcu izpeljal v okviru dneva za spremembe izvirno zamisel, oziroma akcijo imenovano  ''ŠIRITEV IZVORNE MISLI'';

Prostovoljci ( 9 nas je bilo)  smo  bili  zelo uspešni, saj smo v tem sončnem dopoldnevu razdelili čez 200 šopkov narcis z zavitki različnih citatov in misli. Ljudje so bili nad obdarovanjem prijetno presenečeni in zadovoljni, nekateri pa celo ganjen.

Nataša Milavec

Podeli:

Materinski dan na Škofijah

Petek, 27. marec 2015

25. marec je Materinski dan in ob tej priložnosti je KORK Škofije organiziral praznovanje za matere in none Zg. Škofij. Druženje se je odvijalo v Vaški hiši. Prilagamo nekaj slik. Pridobili so tudi sponzorje: 

- Restavracija in pizzerija Škofije Blok,- Društvo upokojencev Škofije,- Vinska klet Markočič, - Valmarinke z Bojanom

Podeli:

Dan za spremembe - Zavetišče za brezdomne

Petek, 27. marec 2015
Letošnji 6. dan za spremembe, je v petek, 27. marca 2015, v Zavetišče za brezdomne osebe v Kopru privabil ljudi dobrega srca. Skupaj smo stopili proti toku in spreminjali, okolico Zavetišča.

Kljub dežju smo akcijo izpeljali v duhu dobre volje, zagnanosti in seveda solidarnosti. V akciji je sodelovalo več kot 20 prostovoljcev, ki so nam pomagali pri sajenju rož, čiščenju okolice, odvozu kosovnih odpadkov, izkopu za zelenjavni vrt itd.

Zahvaljujemo se vsem, ki so karkoli pripomogli k izvedbi akcije. Za prostovoljno udeležbo, požrtvovalnost in vso pomoč se še posebej zahvaljujemo Komunali Koper in podjetju Grafist d.o.o., ki sta kljub slabim vremenskim razmeram solidarno sodelovala in oblikovala vidne spremembe.


SRČNA HVALA VSEM!

Mojca Klun

Podeli:

Bliža se dan za spremembe

Sreda, 25. marec 2015

RKS – OZ Koper vabi, da se nam v okviru vseslovenske akcije

''DAN ZA SPREMEMBE''

 

V petek, 27.3.2015 od 8. do 12. ure pridružite v Zavetišču za brezdomne osebe v Kopru v akciji ''SODELUJEM, SPREMEMBE OBLIKUJEM''.

V soboto, 28.3.2015 od 9. ure dalje pri naslednjih dejavnostih: - na sedežu RKS – OZ Koper v akciji ''Z ROČICO V ROKI ZA PRIJETEN DAN'' ,

- ob trgovskem centru na Markovcu pri akciji  ''ŠIRITEV IZVORNE MISLI'';

- na Škofijah pa bo s pomočjo učencev Osnovne šole potekal ''MEDGENERACIJSKO OBARVAN IN HUMANITARNO NARAVNAN DAN ZA SPREMEMBE''.

 

 

Z ROČICO V ROKI ZA PRIJETEN DAN -  Učencem-prostovoljcem RK  iz podružnične osnovne šole  z italijanskim učnim jezikom P.P.V.Il Vecchio Hrvatini   bomo predstavili prostore našega združenja in jih na kratko seznanili s posamezno dejavnostjo. Ogledali si bomo tudi stalno muzejsko zbirko raznega zanimivega gradiva Rdečega križa in Civilne zaščite .(Pričetek ob 9.00 )

Nato se bomo ob 10.00   skupaj s članicami komisije za mlade podali v prostore  Društva starejših občanov MOK na Bonifiki, kjer bo mentorica prostovoljčkov podružnične šole A. Urbančič Đorđević učence razdelila v dve skupini.

 Vsaka izmed njih bo sodelovala v medgeneracijskih aktivnostih z uporabo slovenskega in italijanskega jezika. Prva medgeneracijsko obarvana skupina bo pripravila testo za pico, druga pa se bo pomerila v športno rekreacijski aktivnosti oziroma v družabni igri. Učenci in uporabniki  bodo navezali stik in se prijetno družili ter se povezovali. Na koncu bomo skupaj pripravili pokušino pice ter  zaključek aktivnosti prepustili obema skupinama.(zaključek ob 12.00 uri).

Vodja : M. Jereb

Podeli:

Vrtec Semedela - enota Hrvatini

Torek, 24. marec 2015

Prijetna predstavitev, dobrodošla sprememba s predstavitvijo Prijatelji si med seboj pomagajo ter izziv prvič s pobarvanko Pobarvajmo junaka, ki je dobesedno očarala malčke.... Hvala vsem, ki so prijetno "ustvarili " današnji dogodek..... in nas vse razveselili ..... Najmlajši so pokazali zanimanje, radovednost in njihovi odzivi so bili zares vredni vse naše pozornosti ..... Obiski v vrtcih so prva stopnička k zgodnjemu vključevanju v prostovoljstvo in k razumevanju dobrote, sočutja in razumevanja drug drugega ..... Najmlajši za drugačen svet !!!!

Podeli:

V vrtcu Prisoje s križem, kapico in objemi

Petek, 20. marec 2015

Večja skupina prijetnih in nasmejanih 4-6 letnikov, vrtca Semedela enota Prisoje nas je sprejela z radovednostjo, s ploskanjem in smehljajem in z vprašanjem kaj bomo počeli. Odgovor kot na dlani : predstavitev Križem kapice z lutkami, ogled nekaterih zgibank RKS, primernih za otrokovo starost, pogovor o otrocih, ki letujejo na D. rtiču, poudarek na pomenu prve pomoči, oskrbe ran, pa skrb za zdravje in na koncu mnogo iskrenih objemov.... Dogodek, ki te dvigne in ti razveseli srce. In če je medgeneracijsko obarvan s prisotnostjo krasnega osebja v vrtcu ter ob sodelovanju "mojih" nepogrešljjivih Tjaše in Kris, potem je načrtovan humanitarni izpeljan obisk POPOLNO DOŽIVETJE ČUSTEV IN DOBROTE ..... IN BIL JE DOBRO PREŽIVET ČAS, Z VELIKO DOBROHOTNOSTI, LJUBEZNIVOSTI IN PRIJAZNIH BESED..... DOBRA DELA SLEDIJO .... KER SO NAJMLAJŠI TEMU NAKLONJENI IN IMAJO NEŽNO DUŠO .....

Podeli:

Postali so mladi člani Rdečega križa v najmlajši občini

Torek, 17. marec 2015

V OŠ dr. Aleš Bebler-Primož podružnica Ankaran se je odvijal prav poseben dogodek. Med mlade člane Rdečega križa  smo nadvse  slovesno sprejeli  učence 3. in 4. razreda, ki so tako postali pomemben del največje humanitarne družine na svetu.

Izkaznice o članstvu je tako prejela prva generacija mladih prostovoljčkov Rdečega križa  v novo ustanovljeni občini Ankaran, ki bo lahko kaj kmalu zelo uspešno in predano  uresničevala programe in zastavljene cilje Komisije za mlade člane pri OZRK Koper.

Kajti otroci razumejo današnji svet, s srcem in dobroto lahko ustvarijo dobre čase za boljši jutri. 

Podeli:

Center dnevnih aktivnosti

Torek, 17. marec 2015

Člani ekipe prve pomoči so v Centru dnevnih aktivnosti prikazali nudenje prve pomoči, obveze ran ter pravilno oskrbo zlomov. Udeleženci delavnice, so se lahko tudi preizkusili v znanju nudenja prve pomoči.

Podeli:

Tekmovanje iz znanj Prve pomoči

Torek, 17. marec 2015

V soboto 4.6.2011 smo se z dvemi ekipami prve pomoči udeležili vaje oziroma tekmovanja iz znanj prve pomoči. Ekipi sta pokazali 70% usposobljenost v primeru naravnih in drugih nesrečah. Ekipama se zahvaljujemo za udeležbo na tekmovanju.

Podeli:

Obisk učencev

Torek, 10. marec 2015

Obiskali so nas učenci OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige in učenci OŠ Oskarja Kovačiča Škofije. Ogledali so si nove preostore Rdečega križa Koper, predvsem pa so bili navdušeni nad učilnico, kjer imamo rastavljene stare predmete, pripomočke in opremo pripadnikov Civilne zaščite in Rdečega križa. Na kratko smo jim predstavili delo Rdečega križa na področju prve pomoči.

Obiska smo bili veseli vsi zaposleni ter predsednica.

Podeli:

Prva pomoč na šoli

Ponedeljek, 9. marec 2015

Meseca februarja in marca smo imeli predstavitev teme Prve pomoči, katera je bila predstaviljena 4. razredom na Osnovni šoli Elvire Vatovec Prade ter njeni podružnici v Sv.Antonu. Otroci so delavnice zelo dobro sprejeli in z zanimanjem poslušali ter se preiskusili v praktičnem delu.

Pravilno ravnanje in nudenje Prve Pomoči  ponesrečencem je izjemnega življenjskega pomena za ponesrečenega in tudi osnovnošolcem je potrebno vcepiti pravo znanje in vedenje o tem za človeka izjemno pomembnem poslanstvu Rdečega Križa.

Podeli:

Priznanja civilne zaščite

Petek, 6. marec 2015

Ob proslavitvi dneva Civilne zaščite je v Hotelu Convent (Adria Ankaran), potekala podelitev priznanj Civilne zaščitev najzaslužnejšim posameznikom. Slovesnosti se je udeležil tudi poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije g.Srečko Šestan, kateri je skupaj z poveljnikom Civilne zaščite za Obalno regijo g. Zvezdanom Božičem podeliv priznanja.

Bronasti znak Civilne zaščite je prejel naš prostovoljec Naser Šečić, kateri je koordiniral akcijo zbiranja pomoči ob poplavah, ki so prizadele območje Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. 

Bronasti znak Civilne zaščite za požrtvovalno in uspešno delo pri odpravljanju posledic naravnih nesreč v letu 2014 je prejela naša predsednica Irena Sirotič Dobrila.

Vsem iskreno čestitamo.

Podeli:

Motiviranje in spremljanje prostovoljcev

Ponedeljek, 2. marec 2015

V organizaciji in izvedbi Slovenske fiantropije so se  izjemnega tematskega mentorskega usposabljanja za mentorje prostovoljcev z naslovom Motiviranje in spremljanje prostovoljcev  udeležili tudi predstavniki iz obale in sicer iz našega Območnega združenja, Območnega združenja Izola ter Svit-a.


Usposabljanje sta izvrstno vodila izkušena in simpatična Tjaša Arko in Primož Jamšek iz Slovenske filantropije

Medgeneracijsko obarvana in homogena skupina je vpijala znanje in izkušnje, ki sta jih podelila voditelja ,saj je le to potekalo po metodah izkustvenega učenja, ki povezujejo teoretično ter praktično delo.

 Odlična izkušnja in primeri dobre prakse, ki jih bomo lahko uporabili in podelili z drugimi ....

Podeli:

ABC prostovoljstva v šolah

Četrtek, 12. februar 2015

Članice komisije za mlade smo se udeležile posebnega dogodka v organizaciji in izvedbi Slovenske filantropije in sicer Predstavitve Priročnika  ABC PROSTOVOLJSTVA V ŠOLAH ,ki je bil predstavljen širši javnosti 11. februarja 2015, v Rdeči dvorani Mestne hiše, Ljubljana.

Na dogodku smo prisluhnili tenkočutnim  besedam prim. Anice Mikuš Kos, predsednice Slovenske filantropije, ene od pionirk umeščanja prostovoljstva v slovenske šole, in avtorice priročnika Nevenke Alje Gladek.

Spoznali smo  vsebino in soavtorje priročnika in se seznanili   z izjemno dobrimi primeri organiziranega prostovoljstva na  Osnovnih šolah(Livade, I. Cankarja , Stranje, G. Šiliha) ter na Srednji zdravstveni šoli  Ljubljana.

Sodelavci Slovenske filantropije  so nazorno  predstavili velik pomen  priročnika, in svoje delili z nami izkušnje pri spodbujanju prostovoljstva na šolah, v vrtcih in pri delu z otroki. Prostovoljstvo so namreč različna dobra dela in z dobrim se rodimo in ga širimo naprej.

Vsako taka predstavitev in spoznavanje prostovoljstva je velika in dragocena izkušnja in izziv za še boljše prostovoljsko delo, ki ga naša komisija z veliko odgovornostjo, veseljem in predanostjo opravlja že več let  in deli z in med druge .

Podeli:

Najdi prostovoljca v sebi

Sreda, 4. februar 2015

V petek 30.1.2015, se je v organizaciji Rdečega križa Slovenije v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič pričelo uvodno usposabljanje prostovoljcev Rdečega križa Slovenije. Zbrane je v imenu generalne sekretarke ge. Renate Brunskole pozdravila domačinka ga. Marija Jereb, sicer članica GO RKS in dolgoletna predana prostovoljka.

Usposabljanje je namenjeno poglabljanju ali pridobivanju novega znanja o področjih dela RKS ter prenosu izkušenj in dobrih praks med prostovoljci Območnih združenj. Z interaktivno metodologijo bodo strokovni sodelavci RKS skupaj s prostovoljci iskali odgovore na vprašanja, s katerimi se prostovoljci pri svojem delu srečujejo na terenu.


Fotografije so dostopne na FB strani Rdečega križa Slovenije.

Podeli:

Dobrodelnost je zakon in rdeči križ nas povezuje

Torek, 13. januar 2015
Podeli:

Novoletni obisk

Petek, 9. januar 2015

Pred novim letom so člani Krajevne organizacije za Gradom, obiskali svoje krajane, ki so v domu upokojencev na Markovcu. V ta namen so jim izročili priložnostna darila.

Podeli:
Znamka Aplikacija Daruj kri Telekom Slovenije Canon Revoz BESSY Anonimna e-prijava nasilja v družini Lek Pošta Slovenije NLB KRKA Tuš SKB NLB Vita Unicredit bank Luka Koper Si.mobil Petrol Mercator BSH BTC SAZAS Geoplin Medis MINT mitja Stopimo skupaj MDDSZ Sklad