Uspešno smo izpeljali prireditev Rdeči križ in mladi prostovoljci za boljši svet

Ob Tednu Rdečega križa je na Osnovni šoli Koper potekala že 13. prireditev za četrtošolce Mestne občine Koper in Občine Ankaran, z naslovom Rdeči križ in mladi prostovoljci za boljši svet, s kvizom, Kaj veš o Rdečem križu.
V znanju se je pomerilo 16 ekip. Zmagala je ekipa iz OŠ Šmarje, ki si bo ogledala film po želji, saj nam je podjetje Cineplexx podarilo vstopnice za brezplačen ogled, za kar smo jim hvaležni.
V praktičnem delu (poškodba padca s skirojem) je sodelovala tudi osnovnošolska ekipa PP šole Ankaran pod vodstvom mentorja Mihe Franca. Ekipa in bolničarji so prikazali tudi prikaz oživljanja ponesrečenca.
Kljub dvoletnemu premoru so tekmovalci pokazali veliko znanja, prisotni pa so bili navdušeni nad videnim in slišanim. Prireditev je povezoval, tako, kot že mnoga leta, Tomaž Klepač, v zabavnem delu pa so prisotne razveselili učenke Osnovne šole koper, s plesnim nastopom ter kantavtor Luigi.
Lahko trdimo, da je prireditev odlično uspela. Učenci so se zabavali in obenem tudi marsikaj pomembnega slišali oziroma izvedeli o naši največji humanitarni organizaciji.
Morda za zaključek le, da so te prireditve že rodile sadove. Čez leta najdemo nekdanje tekmovalce in takratne mlade gledalce v vrstah prostovoljcev, bolničarjev in krvodajalcev, kar nas navdaja s ponosom in
prepričanjem, da se za prostovoljstvo v prihodnosti ni treba bati.

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.