Rdeči križ Slovenije poziva za pomoč prizadetim v rušilnih potresih v Turčiji in Siriji

 Klicu na pomoč turškega in sirijskega društva Rdečega polmeseca se bomo pri Rdečem križu Slovenije odzvali tudi v sklopu programa Neighbours Help First (regionalna pobuda jugovzhodne Evrope in Balkana, v sklopu katere si države medsebojno pomagamo pri odzivanju, pomoči in okrevanju v primeru izrednih dogodkov), s pozivom na pomoč pa se obračamo tudi na prebivalstvo Slovenije, ki se je že tolikokrat doslej imenitno izkazalo v primeru tovrstnih nesreč in katastrof. Zbrana denarna sredstva bomo obema združenjema Rdečega polmeseca nakazali za izvajanje humanitarne pomoči prizadetemu prebivalstvu in obnovi uničenih oz. porušenih prebivališč.
 tem v zvezi vas želimo obvestiti, da RKS do nadaljnjega ne zbira materialne pomoči za prizadete v potresu, saj so težave logistične narave, S tem v zvezi vas želimo obvestiti, da RKS do nadaljnjega ne zbira materialne pomoči za prizadete v potresu, saj so težave logistične narave.  

Svoj humanitarni prispevek lahko nakažete na TRR račun Rdečega križa Slovenije, in sicer:

Namen: "Potres Turčija in Sirija"

TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana

SI56 0310 0111 1122 296

SWIFT: SKBASI2X

Koda namena: CHAR

Sklic: SI00-96891

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevate tudi s poslanim SMS sporočilom na 1919 z besedo SKUPAJ (1 evro) ali SKUPAJ5 (5 evrov).

Hvala vsem, ki pomagate in izražate solidarnost prizadetemu prebivalstvu Turčije in Sirije.   

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.